neljapäev, august 07, 2008

haha

Mart Ummelas on kahtlemata väga võimekas kirjutaja. Ühes ja samas artiklis nimetab ta kaitseministrit rahvahulgaks, küsib, miks kultuurkapital ei toeta vabadussamba püstitamist, nendib, et kultuuriinimesed distantseerivad ennast joodikutest ja "on kaugenenud maksumaksjate enamikust", leides viimaks, et kultuuriraha tuleks anda tarkade poliitikute ja ametnike kätte, kuna, lõppkokkuvõttes: "Arutlema peaks pigem selle üle, kuhu eesti rahvuskultuur üldisemalt läheb ning kuivõrd suudab see liita rahva enamikku".
Vau. Link ka siis, ülevõlli kräppi on juba väga hea lugeda, nagu ka Jürgen Ligi artikleid. Kreitzbergi juttu kuulates hakkab valus ja piinlik, ei tahaks mõelda, et ma teda poliitikuna kunagi heas valguses nägin (no se heroiline Savikast lahkulöömise saaga jne mõjutas vist). Üks kord varem on ka ta juttu kuulates pea valutama hakanud, see oli, kui ta mingis raadiosaates väitles koolivormi teemadel ühe (vist) kooliõpilasega, kes rääkis arukat juttu, et no las kooliõpilased ise otsustavad, kuidas käia ja pealegi väike isikupära võiks ju olla, no et mõni on vbl emo ja mõni olgu siis kasvõi rullnokk... Ja Kreitzberg läks täiega põlema, et "EI, mingeid rullnokki ei taha koolis näha aaaaaaa". Creepy. Seda venda ma küll üheski valitsuses ei taha näha,
mul on tunne, et SDE vist jääb mu häälest edaspidi ilma. Ligi ja Ummelasega seda hirmu enam õnneks enivei ei ole ja seetõttu on nende räuskamist muhe kuulata.