reede, juuni 27, 2008

klaviatuurist tuleb kulda

Jälle peab Afanasjevile linkima.

Asi pole enam filmis, olgu tegu fiktsiooni või dokumentaaliga – asi on mõnede inimeste nägemuses, et nende eraelu puutumatus laieneb ka teiste inimeste elule. Muu hulgas keerleb maailm niivõrd palju nende ümber, et, nagu minu juhtumi puhul, ei tundu liialdusena ka võimaliku kriminaalkuriteo sooritamine. Meenutan, et eraellu sekkumine oleks tsiviilasi.

Kadri Kõusaare filmi «Magnus» ning Olavi Ruitlase veebipäeviku keelustamine Eesti kohtuvõimu poolt on ohtlik pretsedent. Ots on lahti tehtud. Varsti arvab igaüks, et tal on õigus nõuda tõkendit, kui teine inimene paljastab enda eraelu ning kui selles esinevad reaalselt või luululiselt kattuvad lõigud.

Krt, ma usun, et varsti otsustab mingi tädike, et tema kultuuritegelasest ekselukaaslane joob liiga palju ja palub kohtul seada sellisele elulaadile mingi tõkend.
Tädikesest kohtunik täidab nõude õnnest särades, saab karvikule ära panna. NB! Naiste- ja muidu kõntsaajakirjades oma suhetest mölisemine on OK (sinna pääsemisele kehtib tugev eeltsensuur), aga kõik vähegi intelligentsemad väljundid on liiast.