laupäev, mai 17, 2008

falcki lobby & multimees märt rask


Ühistranspordiseaduse muudatus võeti Riigi Teataja andmetel vastu 11. detsembril 2002, poolt hääletas 51 Riigikogu liiget (reformierakondlased ja keskerakondlased), vastu 0. Riigikogu pressiteates räägitakse muudest muudatustest, mitte delegeerimisest, nii et vastoluline lõik võeti vastu möödaminnes. Siis oli Laari viimane valitsus viimaseid päevi võimul, justiitsministriks Märt Rask, eks see ämber läheb nende kahe ja õiguskomisjoni kraesse. Põhipatuoinas on muidugi Rask, sest tegu on valitsuse algatatud ja justiitsministeeriumi väljatöötatud eelnõuga. Aga nördinud Mutli-poiss süüdistagu oma erakonnakaaslasi, nt õiguskomisjoni liikmeid Pikarot ja Pelisaart, igatahes mitte "riiki". Rask märgib muide eraõiguslikud isikud Riigikogus ära ainult esimesel lugemisel, öeldes: "Eelnõu teises osas nähakse ette võimalus kaasata piletita sõidu eest trahvi määramisse eraõiguslikud isikud. Praegu võimaldab väärteomenetluse seadustik trahve koguda üksnes kohtuvälisel menetlejal, ametnikul. Praktikas tähendab see vajadust tunduvalt suurendada järelevalvet pidavate omavalitsusametnike arvu ning seetõttu on otstarbekam jätta selle funktsiooni täitmine eraõiguslike juriidiliste isikute ülesandeks, nagu seda tehti ka enne väärteomenetluse seadustiku jõustumist." BRAAAAAVOOOOO, juristi suust on seda lihtsalt vaimustav kuulda.
Resümee: et autoomanikest riigikogujaid huvitas parkimisteema märksa rohkem, jäi see karjuv nõmedus kahe silma vahele. KUUEKS AASTAKS. See on ahastamapanev, teisest küljest aga - nõmeduse lõpetamiseks piisas ühest tigedast juuratudengist. Võtame õppust.

P.S.
Tore on ka Atoneni kommentaar enne vastuvõtmist: "Me oleme läbi rääkinud huvigruppidega, kes seda tööd reaalselt teevad, ja kohalike omavalitsustega ning koostöös Justiitsministeeriumi ning Rahandusministeeriumiga oleme leidnud, võiks öelda, vastuvõetava variandi, kuidas seaduseelnõu võiks seadusena vastu võtta."

P.P.S.
Ja mis te arvate, kellena Rask täna töötab? Riigikohtu esimehena ofkoors. Hea seegi, et tema veel lollide seadusandjate poole pole näppu vibutanud.
Tramaivõi.