reede, juuli 03, 2009

kulda klaviatuurist

Word Iivi Massolt. [...]On iroo­ni­li­ne, et sea­du­se vas­tu pro­tes­ti­ja­te esi­rin­nas oli jõude, kel­le su­he Ees­ti de­mok­raa­tias­se on vä­he­malt küsi­tav. „8. mai lii­ku­mi­ne” teeb koostööd Krem­limeel­se­te ja pro­so­vet­li­ke äär­mus­las­te­ga, aval­da­des nen­de pro­pa­gan­dat ja ühi­ne­des Nõuko­gu­de Lii­du krii­ti­kuid fašis­ti­deks tem­bel­da­va koo­ri­ga, mistõttu nen­de sii­ru­ses „de­mok­raa­tia kait­se­l” on põhjust ka­hel­da. Sa­mu­ti ei õhku Kes­ke­ra­kon­na ülli­tis­test esi­me­se­na ar­mas­tus ava­tud ühis­kon­na väär­tus­te vas­tu.

Näha nõuka-apologeete, lühidalt neokommareid demokraatlike väärtuste kaitsel on tõepoolest sama kohatu kui natside jutt pluralismi kaitseks (teate küll, valge heteroseksuaalne mees on meie multikultuurses ühiskonnas üliväga ahistatud, sest ta ei tohi enam neegreid, naisi ega homosid peksta ja kui ta Hitleri pildi seinale paneb, siis vaadatakse talle viltu). Minusugustel pole kummastki leerist midagi head oodata, kui nad võimule peaksid saama.
A mille kuradi pärast Silver Meikar selle seaduse poolt hääletas, kui see talle üldse ei meeldi? Ja kuidas need sotsid alles nüüd avastasid, et see eelnõu nii kole on? Valmistati seda ju juba siis ette, kui kolmikliidu tüübid omavahel veel suured sõbrad olid. Padaril, Palol ja eriti
Pihlil oli valitsusliikmetena kindlasti võimalik sõna sekka öelda.
Rahvuslased võiksid muide arvestada, et samavõrd tõenäoline, et küüditamise eitamine loetakse seaduse järgi "ebaõigete andmete levitamiseks", on see, et nende armastatud Eesti Leegioni liigne ülistamine muutub samuti kriminaalseks. Ja seda, mis on liigne, otsustavad siis juba blondid tibid prokuratuurist ja habemeta poisid kapost, mitte kommentaariumis jaurav "lihtne eestlane". Ühesõnaga, Klenski pannakse kinni, aga kinni pannakse ka Teinonen ja tema raseeritud sõbrad. See enam nii lahe ei olegi, või mis?