teisipäev, august 04, 2009

Muusika - J.M.K.E.

Uskumatu, aga ma olen nii ebakultuurne, et seda J.M.K.E. lugu ma ei olnudki veel kunagi varem kuulnud. Krt tuleb küll ju, tehke uus plaat nüüd ka ära.
J.M.K.E. - Haned võlgu (vist on loo nimi?) (etendusest "Haned võlgu", lav. Jaanika Juhanson, Teatrilabor 2007)

ja siis juba ka üks soome live ilmselt päris hiljutisest ajast
J.M.K.E. - Nad ei tea mu nime


Aga seda tahate te kindlasti näha. Briti dokumentaal, tegevus käib perestroika lõpuajal Moskva ja Tallinna undergroundis, intervjueeritavate seas Rosta Aknad ja Jimke... "The Strange Case of Mr. Bragg in the Land of Glasnost and Perestroika". Aaaaaaa.... kodus hakkan vaatama.

/muudetud: ahahaha kuradi punane wanker on see Bragg ikka. jalutab rahulikult hiigelpikast suhkrusabast mööda ja arutleb, et küll NSVL on ikka lahe, siin on nii ilus disain. ja avastab, et eestlased lähevad närvi, kui neid venelasteks nimetada. ja need sügavmõttelised arutelud Lenini, Gorba ja sotsialismi tuleviku üle... küll ta võis imestada, et miks küll Grebenštšikov ei sütti. ja küll ta võis ikka nutta, kui NLiit kokku kukkus. eks see ole selle filmi lisaväärtus. aga see-eest näeb kohe esimeses klipis Villu Tamme võluvat "soomekeelset" intervjuud ning seda, millisele publikule ta tol ajal teinekord esinema pidi.
("tere perestroika" tuleb 4.50, villu intekas umbes 6.05)

kõik vasakpoolsed pungid, olgu öeldud, ei olnud Suurbritannias sellised idikad, enamik jagasid matsu küll. normaalsed pungid on alati anarhistid või apoliitilised olnud, kommarid on alati selline rhetorically gifted & intellectually disabled bunch olnud, kelle üle hea irvitada.