reede, november 02, 2007

tänane EPLi arvamus

Iivi Masso (keda Eestis on peetud ka vasakpoolseks maniakiks) kirjutab:
Ehkki Hirsi Ali musterkohanejana ja julge vabadusvõitlejana võitis ka toetajaid, solvas tema innustus lääne demokraatiast ja sulandava integratsioonipoliitika eestkoste mitte ainult ülikonservatiivseid traditsioonilisi muslimeid, vaid ka mitmekultuurilisuse ideolooge, kes olid aastakümneid õpetanud, et immigrantidel tuleb lasta elada nende oma kultuuri reeglite järgi ja enamuskultuuri sulandumata. Ülikoolide intellektuaalid, sealhulgas feministid, tembeldasid Hirsi Ali parempoolsete käsilaseks ja pestud ajuga nukuks. Millegipärast nad ei uskunud, et aafriklanna võiks ka iseseisvalt tõdeda, et lääne demokraatial on teokraatiate ja diktatuuride ees mõningaid eeliseid.
Lingin sellepärast, et mulle meenus Jevgeni Krištafovitš, kelle kohta üks teadlik eesti multikulturist ütles "IRLi taskuvenelane". Ikka sellepärast, et Jevgeni ei saa aru, miks tal peaks NSVLiga mingi emotsionaalne side olema või miks ta peaks Venemaa riigikorraldust Eesti omast mõnusamaks pidama. Ebanormaalne venelane, kindlasti ta taotleb sellega midagi, aga mida?

Kui tänasest arvamusküljest rääkida, siis Tui Hirv kirjutab seal ka, Välismaa-ihalduse teemal. Tõdemus pole eriti originaalne, aga siiski õige ja teksti on mõnus lugeda.

Ma olen elus jah, puhkus saab kohe läbi ja lülitun kontoriinimeseks tagasi. Blogida tõesti pole eriti viitsinud, aga juba mitu nädalat tagasi tahtsin tglt röögatada, et JÕULUD ON KOHE KÄES, siis olid Rahva Raamatus juba kingid kenasti vitriinil. Pole vanalinna sattunud, ei tea, kas Raekal juba kuusk püsti, aga rõõmsaid pühi ka minu poolt kõigile, vabandan, et hilinemisega.