teisipäev, november 13, 2007

kulda pritsivad 2

oh mulle see punkfoorumi lugemine on hakanud meeldima jälle
vanasti see diletantide risto ajas seda asja, jah olid ajad
a see tütarlaps, ma ei tea kes ta on, a nii hästi pole keegi veel seda natside ja antinatside luurekat kokku võtnud, mis välismaal osades kohtades käib (eestis on - vast temperamendile omaselt - hillitsetum kõik see värk)

rents: Lihtsalt tõesti hämmastav on lugeda, kuidas suured mehed räägivad sellest, kes kellele rohkem peksa annab. Kui tegu on mingi liikumise või rühmitusega, peaks ju teoreetiliselt edukam olema see, kes rohkem endale püstitatud eesmärke saavutab (no ma eeldan, et eesmärgiks ei ole kellelegi tappa andmine, vaid afadel näiteks vähendada vähemuste rõhumist ja natsidel siis näiteks karmistada Eestis keelenõudeid, muulasi puudutavat poliitikat vms). Ehk olen tõesti mina nii loll või meedia niivõrd kallutatud, aga ei ole nagu kuulda olnud, et kumbki osapool mingeid tõsiseltvõetavaid tulemusi oleks saavutanud. Või ongi eesmärgiks ainult võimalikult suure kära tegemine (+ meeldivad joomakaaslased) ja tegelikult midagi muudeta ei tahetagi?

AFAde puhul on ainukeseks vabanduseks (vähemalt Eestis) see, et nad on üles kasvanud natside käest peksa saades, nii et eetilises plaanis on nagu mõistetav, et tahaks ikka vastu ka anda, kui juhus tekib, eksole - aga no kõlab ju absurdselt tegelikult. Rääkimata "vastasmeeskonnast", kelle lapsepõlv möödus (möödub?) pesapallikurikaid treides, et saaks kellelegi spordimõnust vastu kukalt koputada. Ja tulemuseks ongi see, et igal pool valitseb ootus, et käitutaks grupeeringu sõnade, mitte tegude järgi (ja sõnu on loomulikult tunduvalt rohkem kui tegusid) ning silmakirjaliku sita ajamine oma "ülla eesmärgi nimel" on täiesti normaalne. Nii et pole isegi vahet, kelle teooriat rohkem pooldatakse, sest see mis praktikas toimub on nii või teisiti lihtsalt munnimõõtmisvõistlus. (Naiivitar avastas gravitatsiooni olemasolu liiga järsku ja on nüüd pahur, andestage.)