teisipäev, aprill 03, 2007

meeliülendavaid näiteid äärmusparempoolsetest

1. Huvitav, kas Taavi Raadiku referaat laskurkorpusest on korporatsioon Vironia ametlik ajaloonägemus?

30.nendate aastate lõpus hakkasid tumedad pilved Euroopa kohal kokku lööma ja oli tunda läheneva sõja vingu, ning kauguses oli kuulda suure ja halastamatu sõjavankri kolinat, mis aina suuremaks ja suuremaks hakkas paisuma. Ja see mida kardeti sai tõeks, 1 september 1939 algas II Maailmasõda, mis oli Suur- Saksamaa kantslerile Adolf Hitlerile peale sunnitud. Ning surm hakkas mööda Euroopat ringi liikuma ja oma vikatit viibutama , mille eest ei olnud kellegi pääsu. [...] Kuid siis 22.juunil 1941 aastal alustas Adolf Hitler plaaniga “Barbarossa” ja tungis kallale NSVL-le ja alustas okupeeritud rahvaste päästmist punase koletise käest[...].

2. Eks ma teadsin küll, kuidas (mõned) noored reformierakondlased mõtlevad - olen vahepeal ühes sellesuunalises õppeasutuseski viibinud -, aga Arvo Jõesalu väljaütlemisi oli sellest hoolimata meeldiv lugeda. Blogi kustutamine õnneks meid tema vaimutöö viljadest ilma ei jäta, sest Google salvestab säänsed asjad kenasti ära. Tuleb vaid klikkida nupul cached. Aforisme ja mõtteteri isand Jõesalult.

Vasakpoolsus tuleks ära keelata. Bismarck oli tark, teadis juba siis, et kogu sellest sotsialistlikust ja muidu vasakpoolsest sigrimigrist midagi head ei tule. [...]
See on ammu teada, et vähese hariduse/haritusega inimestel on hoopis erinev sõnavara kui haritud inimestel. [...] Hipidega on ikka jube kerge vaielda, sest nende argumendid on tavaliselt emotsionaalsed ja toetuvad mingitele müstilistele aadetele ja tunnetele. Seega piisav vaid mõne kindla fakti toomisest ja juba ongi neil suu vett täis. Nüüd on veidi leboaega, mida kavatsen kasutada pohmaka raviks.