teisipäev, märts 13, 2007

seadusetähest

§356. Puude ja põõsaste ebaseaduslik raie
(1) Puude või põõsaste ebaseadusliku raie eest, kui sellega on tekitatud oluline kahju keskkonnale, - karistatakse rahalise karistuse või kuni kolmeaastase vangistusega.
(2) Käesoleva paragrahvi lõikes 1 sätestatud teo eest, kui sellega on ettevaatamatusest tekitatud oluline kahju keskkonnale, - karistatakse rahalise karistuse või kuni üheaastase vangistusega.

§ 364. Keskkonna saastamine
(1) Aine, energia või jäätmete ebaseadusliku keskkonda viimise eest, samuti normatiive ületava müra põhjustamise eest - karistatakse rahalise karistusega.
(2) Sama teo eest, kui sellega on tekitatud oluline kahju keskkonnale, - karistatakse rahalise karistuse või kuni kaheaastase vangistusega.

(Karistusseadustik)

Äkki tingimisi karistus paneks talle edasiseks pidurid peale. A muide, kui juriidiline isik neid seadusi rikub, siis saab ainult rahatrahviga karistada. Eks ta ole. Aga füüsiline isik, kes konkreetse käsu andis?

2 Comments:

Blogger leheneeger said...

Tingimisi karistus oleks kena küll arvestades seda, et rahatrahvi lubas ta naerulsui kinni maksta ja reaalselt teda tsemendi peale nagunii ei panda (leskmees, nutvad lapsed jne).

13. märts 2007, 18:07:00  
Anonymous Anonüümne said...

Kalle Lasnil oli muide mitmesuguseid ideid juriidiliste isikute karistamiseks. Et kui juriidilise isiku liikmed peaksid riskima samasuguse karistusega nagu füüsilised isikud, siis nad mõtleks ka, enne kui.

14. märts 2007, 03:16:00  

Postita kommentaar

<< Home