esmaspäev, aprill 04, 2005

Ajalehed keskenduvad mõttetutele asjadele

Poliitikute ja poliitikaajakirjanike koostöös valmivad alati kõige jälgimad neologismid. Koosmeel, mille kõla mul siiamaani südame pahaks ajab, on asendunud 'küüslaugukoalitsiooni' ja 'vikerkaarevalitsusega'. Kurat küll, ärge pidage end poeetideks, härrased. Poliitikute töö on riiki juhtida ja ajakirjanike oma sellest rääkida. Lugeja ning valijana ei koti mind absoluutselt, millises restoranis härrased Ansip, Reiljan ja Savisaar kokku said. Sõnapaar 'uus/loodav valitsusliit/võimuliit/koalitsioon' kõlab ehk puiselt, aga on oma lakoonilisuses informatiivseim.

Muide, kui on olemas kuulsaid ametimehi, kelle tegemised mind täiesti külmaks jätavad, on see Rooma paavst. Veidikese aja eest moodustasid 2/3 Reutersi uudistest teated J.P. agooniast ja hüvastijätvatest rahvamassidest. Nüüd on teade ta surmast ja leinavatest rahvamassidest, millele lisanduvad spekulatsioonid teemal, milline peaks olema uus paavst. Järgmiseks - uue paavsti valimine, ametisseõnnistamine ja juubeldavad rahvamassid erinevate suurlinnade tänavatel, materjal kümneteks ja kümneteks artikliteks.

I'm gonna go floating upside down for a while.

3 Comments:

Anonymous Anonüümne said...

heh heh, selle blogi kohaselt oled sinagi ju ateist...

6. apr 2005, 18:34:00  
Blogger plasma-jack said...

Imelikud arusaamad sul.

7. apr 2005, 17:27:00  
Anonymous Anonüümne said...

mis puutub poliitikasse ja luulesse, siis üks hullemaid ettevõtmisi ses vallas olid marko pomerantsi pomeriimid.. no issand, kas tõesti ei ole eestis ministritel muud teha, kui oma lollust postimehe külgedel luulevormis esitada püüda?

14. apr 2005, 02:39:00  

Postita kommentaar

<< Home