reede, detsember 15, 2006

iraak ja muu

et kui kedagi huvitab Bagdadi etniline jagunemine (huvitab teid jee), siis siin on üks kaart
sunniitide olukord on seal päris masendav
kristlastest ei hakka üldse rääkima

kui Bagdadist juba juttu on, siis viskan ka
Timesonline'i artiklilingi samal teemal

Mis mind jänkide viimase aja retoorikas häirib, on see, et nad nimetavad äärmusvaimulikku Moqtada al-Sadrit kogu kurja juureks, kelleta ši-iidid rahulikult asju ajaksid, samal ajal kutsutakse SCIRI
juht al-Hakim Bushi kabinetti kohvile ja kiidetakse tema ustavust demokraatiale. Nähtavasti püüab USA SCIRI militaarse tiiva, Badri brigaadide abil Sadrist lahti saada.
A lihtsalt ma ei näe, mis kasu sellest kellelegi (peale Iraagi Islamirevolutsiooni Ülemnõukogu enda) tõusma peaks, kui SCIRI tegelased, kes armastavad kinnipüütud sunniitidele auke pähe puurida (see ei ole kõnekujund), sealkandis jämeda otsa enda kätte saavad.

Muidugi pole üldse kindel, kas need otsustajad seal nii keeruliselt mõtlevadki, pigem lihtsalt jaotavad tegelased lahtritesse good/bad guys ja tegutsevad vastavalt. Küll al-Hakimis ka bad guyd nägema hakatakse.

Al-Sadri tiibu on niisiis ühest küljest poliitiliselt kõvasti kärbitud, aga tema püssimeeste hulk on viimase pooleteist aastaga kuuekordistunud - st 60 000 meest.
Aa, mis mind veel närvi ajab, et
Valge Maja mehed armastavad korrutada, kuidas al-Sadr esindavat Iraani huvisid, aga nii lihtne see päriselt ikka ei ole. Vähemalt ei ole al-Sadr samavõrd iraanisõbralik kui al-Hakim, kes oma islamirevolutsiooniks konkreetselt ja pidevalt Pärsiast klotsi saab. Kamoon, vaadake korra, kus see mees Husseini ajal elas ja mis riigis SCIRI üldse asutati.

Muidugi, härra Urmas Paet saab oma informatsiooni usaldusväärsematest allikatest kui ajakirjandus (WMD, anyone?). Oo, küll meie härra visionäär juba teab, kust ideid saada. Kui teadagi-kust tuleks kõrgem teadmine, et maailma kohus on pöörata silmad Aafrika kannatuste suunas, siis saaksime kuulata surmani igavaid heietusi sellest, kuidas arengumaade abistamine on meie kõigi vastutus ja aastatuhande ülesanne või mis kujundeid Condy iganes välja on käinud.

See toob meid muidugi jälle valitsuse koosseisuni, aga see on teema, mida ei tahaks puudutada - põhulõug põhulõuas kinni ja siis paar maniakki, kes oma haigeid uide ellu püüavad viia. Maniakid (Ligi, Savisaar) jätavad muidugi ohtlikuma mulje, aga nt Palmaru, Repsi ja Paeti sonimisi on lihtsalt väga piinlik ja valus kuulata (aaaaaa kuidas nad küll ministriks said). Kui juba oled põhulõug ja haletsusväärne politiiline diletant, püsi tagaplaanil nagu Aab ja Rummo, kes kedagi ei sega.

Kas ma andsin praegu mõista, et Ansip ja Lang on valitsuses kõige mõistlikumad tüübid? A on ju.. god save Estonia. Vähemalt uued valimised tulevad, näeb mingit vaheldust. Palun, PALUN pange kasvõi Mikser või Mihkelson välisministriks. A niikuinii panevad Enn Eesmaa. Ja kaitseministriks saab riigikaitsekomisjoni praegune juht Toivo Tootsen. Kuradi rahustav.

2 Comments:

Anonymous Anonüümne said...

Alt kolmanadas lõigus peaks vist sulgudes olema lühend WMF, eksole (on aga WMD... - mäs paganama assi tuu om?).
Ja ülepea üleüldse, - ole kirjutades veidsa tähelepanelikum ja loe ikka enne uploadimist üle ka.
Eriti kommi alguses on sõnad koos. Loe nagu miskit purdu-mudru.
A' mudu võib su mõtetega nõustuda.
Bole baha. ;o)))

17. dets 2006, 20:42:00  
Blogger plasma-jack said...

WMD tähendab lühendatult Weapon of Mass Destruction.

See, kuidas EPLi masin minu blogipostitusi loeb, on tema enda probleem, aga püüan seda meeles pidada küll.

18. dets 2006, 12:02:00  

Postita kommentaar

<< Home